Teknikk og industriell produksjon VG1 og Kjøretøy VG2

Liker du maskiner, bil og motorer? Da kan dette være nettopp ditt fagområde!

Utdanningsvalg våren 2020

Gled deg til å stå opp

Disse utdanningstilbudene har vi her på Numedal VGS:

Teknikk og industriell produksjon VG1

Kjøretøy VG2

Denne utdanningen vil garanter få deg til å ville gå på skolen. Du får en praktisk utdannelse, praktisk kunnskap og du lærer om teamarbeid. Hver av elevene får ta med seg et prosjekt de ønsker og fikse, og få hjelp av andre elever eller lærere.

Velger du teknikk og industiell produksjon VG 1, eller Kjøretøy VG2 har du også mulighet til å søke om å delta i motorsportkurs. Kursukene fordeles utover skoleåret og vil være intensive. For å kunne delta kreves det at du arbeider godt. Undervisningen vil være på et noe høyere nivå enn de ordinære VG1 og VG2 læreplanmålene.

I motorsportprogrammet gis det mulighet for å utvikle interesse for dagens motorsportteknikk. Programmet er ment å gi en generell læring innefor følgende områder :

 • racing støtdempere
 • fjærer
 • bremser
 • understell generelt
 • drivverket i en moderne racing bil
 • motor med dagens elektroniske styringssystemer.

Her får man være med motorbygger og se både testing og utvikling i dynobenk for motor.   I tillegg gis det mulighet til å være med profesjonelle motorsport-team ut i felten i forbindelse med testing.

Skolen samarbeider med flere profesjonelle teknikere som i løpet av året holder egne kurs og foredrag tilknyttet sine fagfelt.

Alle som starter på vidregående skole har rett på utstyrsstipend, som skal dekke pc og annet utstyr.

Søk skole via:

Alle som starter på vidregående skole har rett på utstyrsstipend, som skal dekke pc og annet utstyr.

Maskingenerert alternativ tekst: Opplæring i skole 1. år 4. år Ppp!æring i bedrift 2. år 3. år Vgl Videregående trinn 1 ygg- og anleggsteknikk Les mer: • Inntakskrav Fag- og timefordeling Yrker og kompetanser • Intervjuer Skoler og lærebedrifter V92 Videregående trinn 2 eller opplæring i bedrift X Anleggsgartner- og idrettsanleggsfag Anleggsteknikk X Design og trearbeid IKT-servicefag Industriell møbelproduksjon lima-, energi- og miljøteknikk 0 verflateteknikk Treteknikk yggdrifterfage eierfaget lassfaget olatørfaget teinfaget


Publisert 25. oktober 2012, oppdatert 11. mars 2020.