Serviceklassene på tur

8 mai dro VG1 og VG2 service og samferdsel på tur til Oslo.

12 elever, lærer Kasia, lærer Marianne og skolens stødige sjåfør, Tor Arve,  fylte opp skolebussen og stakk i vei med Oslo som mål. 

Første punkt på dagens program var et besøk på 22. juli senteret. Her fikk de et foredrag om terrorhandlingene Norge opplevde den dagen i 2011. Det er ca 200 personer som besøker senteret daglig og mange av dem er skoleklasser. Foredraget ga et godt svar på hvorfor det er viktig å ha et slikt senter og minnesmerke, og hvor viktig det å vite er for å hindre at slikt skjer igjen.  Senteret har også en stor visuell utstilling. Bilder, film og gjenstander. Film hvor vitner forteller om sine opplevelser fra Utøya. Bilder av alle de som døde i terroren. Restene av bilen som inneholdt bomben som gikk av i Oslo. Sterke inntrykk .

Turen gikk videre til Sandvika storsenter. Ikke primært for å shoppe men for å sjekke service og utstillinger. Klassene fikk i oppgave å være "mystery shoppers" og hadde markedsføring og service i fokus. 

Siste stopp på turen var Utøya. Desverre var det ikke mulig å komme ut på øya men klassene samlet seg nede ved vannet og fikk sett stedet der ute hvor alt det grusomme skjedde. Tor Arve , som var dagens sjåfør , er også ambulansearbeider og han fortalte mye fra hvordan terrordagen var for de som jobbet med å prøve å berge så mange som mulig. 

Nå skal elevene evaluere dagen. De har oppgaver til forskjellige temaer som de skal levere og bli vurdert på. 

Det meldes at turen var veldig vellykket og at det var en flott gjeng å dra på tur med !

Bilder og fortelling er fra Kasia


Publisert 9. mai 2019, oppdatert 30. juni 2020.