Når noen våger !

Martha og Christinas Amazing race og en skoletime som ble litt annerledes.

En helt alminnelig onsdag med sol og varmegrader . Plutselig sitter to blide jenter utenfor ekspedisjonen på skolen. De har store sekker og store smil. Her på Numedal videregående kjenner vi alle fjes og alle navn til fjesene , ihvertfall når vi kommer så langt uti skoleåret som i april, og dette så vi fort var ikke elever fra vår egen skole.

Marta Skretting og Christina Albiez er elever på Valdres folkehøgskole . Der har de et opplegg de kaller "Amaizing race" hvor elevene blir sendt ut på oppdrag og skal klare seg uten penger eller medbragt mat.  Jentene hadde haiket seg fra Valdres til Numedal og her hadde de et oppdrag som de ville få 400 poeng for hvis oppdraget ble utført. Hovedoppdraget besto i å komme seg inn i en klasse å en videregående skole og ha seksualundervisning . Klart vi skulle fikse det ! Lærer Henning ble satt på saken og inn i klasse for helsefag  bar det ! Helsesøster på skolen vår sørger for at kondomer og glidemiddel alltid er tilgjengelig i en kurv på skolebiblioteket og siden jentene jo hadde et oppdrag var de innom der og hentet utstyr til demonstrasjon. Oppdraget ble utført , det kan vi trygt si. Men, de slapp ikke unna med det, tema for den opprinnelige undervisningstimen var nemlig :"komplikasjoner ved imobilitet" og hva passer vel da bedre enn to jenter som kunne mye om nettopp gevinsten av å være i aktivitet! Vi håper de sanker ekstrapoeng for en skoletime hvor de utøvet læring med glans ! Valdres folkehøgskole har som sitt motto "Det handler om å våge" og det kan vi trygt si disse to jentene gjorde. 

Et morsomt møte med to tøffe jenter , som etter litt påfyll av mat fra kantina (gratis), dro videre for å komme seg til Lampeland og neste oppdrag i sitt Amazing race.

Heia og lykke til , Martha og Christina !


Publisert 11. april 2018, oppdatert 31. mai 2018.