Leserinnlegg

Å skrive leserinnlegg i det trykte media eller på nett er en viktig arena hvor alle kan ytre meninger og sette fokus på saker som betyr mye for den enkelte .

GrunnskoleeleverGrunnskoleelever

Grunnskoleklassen her ved Numedal videregående skole har jobbet med tema leserinnlegg .  Det er et bredt tema som omfatter både samfunnskunnskap og norsk. Resultatet ble spennende og bra ! Her kan du lese to leserinnlegg skrevet av Natnael, Yohannes, Mohamed S og Ismael. Temaet er busstilbud og her er det mange gode argumenter og meninger . Les selv !

Leserinnlegg

Flere busser i Numedal

Vi bruker mye tid fordi det er få busser. Vi blir lenge borte fra skolen fordi det går få busser. Har vi en avtale så må vi vente lenge for å komme tilbake og da trenger vi også penger for å spise og drikke mens vi venter. I Numedal, Rollag og Flesberg er vi ca 400 innvandrere nå. De fleste av oss har vi ikke førerkort, så det er veldig vanskelig å reise hver dag. Fra mandag til fredag er det bare fem busser per dag, og i helga er det to- tre busser. Hvorfor finnes det ikke flere busser i helgen? Vi tenker at vi må ha flere busser, fordi når vi har to oppgaver i løpet av dagen kan vi ikke gjøre begge. Hvis vi får flere busser, kan vi gjøre mer. Det må være flere busser hver dag.

Natnael og Yohannes

Grunnskole for voksne, Numedal videregående skole.

 

Kjør oss hver time.

Hvordan kan vi bli punktlige personer hvis vi lever et sted der bussen går bare fem ganger om dagen?

Når du lever et sted med få bussavganger og du ikke har førerkort er det veldig vanskelig å være en punktlig person. Vi er elever som tar bussen til skolen hver dag. Når vi har avtale på legekontoret mister vi flere timer på grunn av bussen. Lærerne sier til oss at vi må komme på skolen og det er vårt ansvar å rekke avtalen, men vi har store utfordringer med bussen. For eksempel når vi handler eller besøker venner som bor nesten byen, tar det flere timer.

Derfor mener vi at bussen bør kjøre hver time slik at vi kan være punktlige personer på skolen, på legekontoret og at vi også kan jobbe deltid.

Mohamed S og Ismaeel

 


Publisert 14. mars 2017, oppdatert 25. august 2017.