Internasjonal kafe`

Denne uken har HS-SS og IP jobbet sammen om et tverrfaglig prosjekt og i dag ble prosjektet avsluttet med internasjonal kafe`.

Kafe

Noen ganger er det virkelig ekstra fint å være den som er ansvarlig for skolens hjemmeside. Jeg er ofte rundt på skolen og får med meg mye av det som skjer, men dagens opplevelse kommer nok til å sitte i hjerte og hjerne ekstra lenge.

På HS avdelingen var det pyntet tre flotte bord. Et for hvert av landene Somalia, Eritrea og Afghanistan. Hvert land hadde sin egen "kafe" og kafebord.

Kafeen i Somalia heter Mama Somalia og her har Hawa pyntet med gull og en flott dekorasjon hun har laget selv. Hawa og elevene laget somalisk mat sammen.

Den Afghanske kafeen heter In the heart of Afghanistan og her er det pyntet med flagg og Afghanske farger. Her var det Leila som sammen med elevene sto for den Afghanske maten.

Dern Eritreeiske kafeen heter Asmara cafe og her er det pyntet med flagg og eritreisk kunsthåndverk. Minia laget nydelig eritreisk mat sammen med elevene. 

På skolekjøkkenet er det hektisk aktivitet når det kokes og stekes og bakes retter fra de tre landene. Her er det ingen halvfabrikater ! Vi som fikk lov å være kafe`gjester, sammen med grunnskoleklassen , fikk smake på mange veldig smakfulle og nydelige retter ! Spennende krydder og fargerik mat. Det smakte herlig !

Etterhvert fikk vi også presentert prosjektet som klassene hadde jobbet med denne uken. Det er nemlig ikke bare maten som er viktig for  en suksessrik kafe`drift. Gruppene la frem allergener,kalkyler, SWOT analyser , målgrupper, risiko og forretningsideer. Her var det gjort et grundig og godt forarbeid før kafeene var i drift. 

Presentasjonene av de tre landene ga oss også et godt innblikk i landenes kultur, religion og politikk.  Det gjorde også et spesielt sterkt inntrykk å få høre historien til en av de familiene som måtte flykte fra Somalia. Takk for at dere ville dele det med oss !

Mett i magen og med mange inntrykk må det deles ut masse ros til elever og lærere for et godt gjennomført prosjekt ! Dette var bra !

Her er et billedgalleri og hvis du klikker på bildene blir de store .


Publisert 24. mars 2017, oppdatert 25. august 2017.